Održana sednica UO Železničara

Izvor: Niški portal | 09-Jun-2018 | 17:57

U petak uveče održana je sednica Upravnog odnora Rukometnog kluba Železničar, na kojoj je dosadašnji predsednik Igor Vučić podneo neopozivu ostavku. On je taj potez obrazložio sledećim rečima:

-Radim ovo iz ličnih, profesionalnih i moralnih razloga. Imam previše obaveza na funkciji vršioca dužnosti direktora Javno-komunalnog preduzeća „Naisus“. I tek ću ih imati, jer stiže dugo, toplo leto. Mislim da u ovom trenutku za naš grad više mogu da doprinesem na toj funkciji, a, indirektno, tako i za RK Železničar, koji je jedan od korisnika gradskog budžeta. Iscrpeo sam sebe na poziciji prvog čoveka kluba. Ponosan sam na ostvarene rezultate, uradili smo dosta u prethodnih nekoliko meseci, nemam dilemu da će ljudi koji ostaju u klubu, i oni koji ga budu vodili u narednom periodu, ostati na stazi uspeha-istakao je Vučić.

Ostali članovi UO mogli su samo da konstatuju ovu ostavku, zbog njene neopozivosti, ali su je prihvatili dosta emotivno, zbog velikih zasluga Igora Vučića za stabilno funkcionisanje kluba u prethodna tri meseca, što je bio značajan faktor za postizanje velikog sportskog uspeha u vidu vicešampionskog zvanja, plasmana u SEHA ligu i osvajanja nacionalnog Kupa.

Upravni odbor je predsednička ovlašćenja preneo na svog člana Sašu Mitrovića, suvlasnika firme „Manifatura Europea“, koji, prema Statutu, treba da, najkasnije u naredna tri meseca, sazove vanrednu izbornu Skupštinu.

Takođe, Upravi odbor je na ovoj sednici ovlastio direktora kluba Ivana Šmigića da obavi razgovore sa članovima stručnog štaba i igračima, kako dosadašnjim prvotimcima, tako i potencijalnim pojačanjima, a u vezi iduće sezone, u kojoj će „Želja“ nastupati u regionalnoj SEHA ligi.

Komentari
0
Pošalji komentar
tC2 3D0
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: