SKC Niš povodom Dana Univerziteta u Nišu: Hor, glumci, radionice i velika studentska žurka u Banovini

Izvor: Niški portal | 09-Jun-2019 | 20:29

SKC NIŠ STUDENTIMA POKLANjA RAZNOVRSTAN PROGRAM POVODOM DANA NIŠKOG UNIVERZITETA


Bogatim i raznovrsnim programom, u koji će biti uključen veliki broj naših članova, Studentski kulturni centar Niš i ove godine uveličaće obeležavanje Dana Univerziteta u Nišu. Da studentima ovaj dan učine još svečanijim i lepšim pobrinuće se naši horisti, glumci, imaćemo radionice ali i veliku studentsku žurku u dvorištu Univerziteta.

Obeležavanje Dana Univerziteta započećemo 14. juna, koncertom našeg Akademskog hora, koji predvodi dirigent mr Zoran Stanisavljević. Koncert u dvorištu Banovine počinje od 20č, a pored mešovitog hora SKC-a, kao gosti će nastupiti i Ženski akademski hor i solisti. 

15. juna Psihološko savetovalište SKC-a održaće tribinu u velikoj sali Univerziteta, a tema je „Duboki strahovi i egzistencijalna strahovanja savremenog čoveka“. Na tribini će govoriti Vladan Beara je psiholog koji se psihoterapijom bavi duže od 20 godina, a koji radi sa ratnim veteranima i ratom traumatizovanim osobama u Centru za Ratnu Traumu u Novom Sadu od 1999. godine. Predavanje počinje od 11.30, ulaz je slobodan, ali zbog ograničenog broja mesta neophodno je prijaviti se putem linka 
https://docs.google.com/forms/d/1ymnCMALcB818e40KixK3GhOwLum4suAavo9oA6ggrCY/edit?ts=5cf270b5

Istog dana je od 21 sat dvorište Univerziteta rezervisano za glumce našeg Akademskog pozorišta. Pozorišni maraton ove godine publici donosi četiri predstave.

„Prvo ćemo izvesti predstavu koja je našem pozorištu donela čak 20 nagrada za manje od godinu dana igranja – „Mamin dašak u svemiru“. Posle nje, glumci će odigrati „Laki komad“, jednu od novijih predstava našeg pozorišta za koju se na svakom izvođenju traži mesto više. Zatim će predstava „Kabare, kabare“, u dvorište Univerziteta uneti pravu atmosferu kabarea. Poslednja, ali nikako i najmanje važna –  teatar improvizacije „Scena bez imena“, će, sigurni smo, do suza nasmejati publiku i na lep način zaokružiti naš maraton“, kažu u Akademskom pozorištu. 

16. jun u dvorište Univerziteta dovodi Blackberries band, koji će nastupiti sa solistima – Danielom Kajmakoskim, Oliverom Katićem i Andrijanom Stanković. Nakon njihove svirke, na scenu stupa DJ Zarez. Žurka počinje u 21 sat. Ulaznice za žurku zainteresovani mogu potražiti u prostorijama studentskih parlamenata svojih fakulteta.

Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da će, tokom trajanja obeležavanja Dana niškog Univerziteta, gost Studentskog kulturnog Centra biti i Marleni Balaguera Leal, profesorka plesa iz Kolumbije. Od 9. do 16. juna, koliko će boraviti u Nišu, ona će sa članovima našeg Akademskog folklornog ansambla „Oro“ imati brojne radionice na  kojima će oni učitii tradicionalni kolumbijski ples i salsu. Sa druge strane, naš ansambl će njoj približiti tradicionalni srpski folklor. 

U okviru njene posete će u četvrtak biti organizovan i otvoreni dan, gde će na radionicama moći da učestvuju svi zainteresovani, a ona će tokom nedelje održati treninge i u školama plesa Primavera i Sving. 

Više informacija o plesnim radionicama instruktorke plesa iz Kolumbije, koja u Niš stiže na poziv Studentskog kulturnog centra, zainteresovani će biti blagovremeno obavešteni putem medija i društvenih mreža.

Sigurni smo da program koji poklanjamo našim studenata povodom Dana Univerziteta u Nišu zadovoljiti svačiji ukus i da će svi, koji budu bili sa nama tokom tih dana, uživati.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
jdI 149
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: