Niš će danas biti najtopliji, sledi nagla promena vremena!

Izvor: Niški portal | 30-Sep-2019 | 07:52

Niš će danas biti najtopliji grad sa predviđenih 30 stepeni. 

Temperature iznad proseka za ovo doba godine osim u Nišu danas će biti i na područiju Topličkog okruga, pa će tako u Prokuplju, Kuršumliji i Blacu najviša dnevna temperature danas biti 29 stepeni.

U utorak će u Nišu biti dva stepena manje, odnosno 28 stepeni, što je takođe iznad proseka za ovo doba godine.

Zato je savet svima da ovo lepo vreme iskoristite na dobar način jer nam već od srede stiže naglo zahlađenje, a prema rečima meteorologa čak ni sa prolepšanjem vremena više neće biti ovako visokih temperature.


Visoke temperature do sredine nedelje

- Narednih tri dana nad većim delom regiona će dominirati pretežno sunčano i relativno toplo vreme za ovaj deo godine, posebno nad južnim predelima. Samo će sutra posle podne na severu regiona doći do prolaznog naoblačenja, koje će doneti pojačanje severnog vetra, s mogućnošću padavina koje će biti slabe i prolazne - stoji na Fejsbuk profilu meteorologa Marka Čubrila.


Kiša u noći između srede i četvrtka

Zahlađenje nam već stiže u noći između srede i četvrtka. Očekuje se da temperatura u severnim delovima Srbije neće prelaziti 10 podeok.

Postojaće mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, kao i pojavu snega na planinama višim od 1000 metara nadmorske visine.

Već u petak sledi razvedravanje.


Vikend sunčan

Nakon sumornog četvrtka, već u petak ujutru sledi prolepšavanje vremena i sunčani intervali.

Ipak, neće se ponoviti ovakav sunčani vikend, te se očekuje da će uslediti pravi jesenji, s temperaturom nešto višom od 18 stepeni.

Komentari
0
Pošalji komentar
b79 1v7
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: