Nestorović: Korona virus se može prenositi intimnim odnosima

Izvor: Niški portal | 15-May-2020 | 09:22

Pulmolog Branimir Nestorović rekao je da je dokazano da virus korona ima prisustvo u spermi, te se može prenositi i intimnim odnosima.- Utiče na srce, bubrege, jetru, praktično nema organa koji ovaj virus ne napada. Ja ne znam ni jedan virus koji to može, rekao je on.

Ruski urolozi, kao i seksolozi u Njujorku slažu se sa svojim srpskim kolegom doktorom Branimirom Nestorovićem.

Naime, glavni urolog Ministarstva zdravlja Rusije, profesor dr. Dmitrij Puškar upozorio je sve koji se nalaze u domaćoj samoizolaciji da se virus korona prenosi i polnim putem mada to nije to glavni put.  

Seksolozi u Njujorku smatraju da se u ovo vreme kad vlada koronavirus seksualno aktivni ljudi zaustave na samozadovoljavanju tj. masturbaciji. U preporuci iz Njuorka piše: vi ste sami sebi najpouzdaniji seksualni partner. Pritom se građanima savetuje da pre masturbacije peru ruke sapunom najmanje 20 sekundi.

Takođe se upozorava da osobe koji vole da menjaju partnere da su oni u posebno rizičnoj grupi da se zaraze virusom korona. Što se tiče komunikacija predlaže se da se razgovori o ljubavi pa i o seksu vode preko društvenih mreža ili telefona...

Ističe se da i kineski lekari smatraju da se u ovo vreme treba suzdržavati od kontakata pogotovo sa novim poznanicima.

Komentari
0
Pošalji komentar
x9a dq5
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: