Besplatne analize i pregled lekara

Izvor: Niški portal | 29-Sep-2020 | 00:15

U okviru obeležavanja Svetskog dana srca, Preventivna služba Doma zdravlja Prokuplje i Centar za porodicu, organizuju besplatne preventivne pdanas u centralnom  holu Doma zdravlja.

-Zainteresovani građani imaće mogućnost da u periodu od 10 do 12 časova, uz primenu propisanih mera zaštite od širenja infekcije virusom Kovid 19, provere svoje zdravstveno stanje merenjem  nivoa triglicerida, holesterola, vrednosti šećera u krvi i krvnog pritiska, navode nadležni u prokupačkom Domu zdravlja i pozivaju građane da iskoriste ovu mogućnost i obave kontrolni pregled bez zakazivanja i zdrvastvene knjižice.

Svetska federacija za srce vodi globalnu borbu protiv srčanih bolesti i moždanog udara, usmerava napore za ostvarenje cilja Svetske zdravstvene organizacije da se za 25 odsto smanje prevremeni smrtni ishodi do 2025. godine. 

Zajedničkim aktivnostima u promociji zdravih stilova života, možemo pomoći ljudima širom sveta da vode zdraviji život sa zdravijim srcem. Svetski dan srca ove godine obeležava se pod sloganom „Svim srcem za zdravo srce".

Komentari
0
Pošalji komentar
CSY zxM
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: