Paprika za ajvar do 130 dinara, za zimnicu treba ceo minimalac

Izvor: Niški portal | 21-Sep-2020 | 00:03

Priprema zimnice je u jeku, a da li će se domaćice ovih dana upustiti u taj posao zavisi od mnogo faktora. Prema nekim računicama za zimnicu treba treba izdvojiti bar ceo minimalac (30.000) dinara.

Osim finansijskog, koji je možda i presudan, tu su i nedostatak vremena, mesta za odlaganje zimnice, ali i ponuda u prodavnicama.

Da li se više isplati samostalno pripremati zimnicu ili je kupovati već gotovu teško je reći jer za obe varijante treba dosta novca, ali je izvesno da se ona sprema manje nego ranije.

Korona, koja je svakako uticala na skok cena, mnoge će možda ogovoriti od upuštanja u pripremu zimnice.

Važan faktor pri izboru bez sumnje je novac jer se za pripremu zimnice mora odjednom kupiti sve, a sume neretko prelaze i nekoliko hiljada dinara.

Bilo kako bilo, oni koji planiraju da pripremaju sada aktuelnu zimnicu – paradajz, papriku, džem... moraće prilično da odreše kesu.

Naime, kilogram crvene paprike, za ajvar ili salatu, košta od 85 do 130 dinara, paradajz košta od 80 do čak 100 dinara, dok za kilogram parike babura za turšiju trebate izdvojiti i do 130 dinara. 

U prodavnicama se može naći industrijska zimnica, ali je pravi delikates ona iz kućne radinosti. Teglu ajvara vešte domaćice prodaju od 600 do čak 800 dinara.

Komentari
0
Pošalji komentar
FKs gmq
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: