"Niške haubice" u saradnji sa pet niških srednjih škola i organizacija "Nađi Raula" čiste deo keja kod Rode

Izvor: Niški portal | 02-Oct-2020 | 09:01
Učenici odeljenja II/7 Gimnazije "9.maj", kao tim "Niške haubice" u saradnji sa učeničkim parlamentima pet niških srednjih škola i volonterima organizacije "Nađi Raula", u subotu 3.10.2020. godine sa početkom u 13.00 časova organizovaće akciju čišćenja neuređenog dela keja kod TC "Roda" (iz pravca marketa "LIDL"). Na taj način učenici žele da ukažu na sve veći problem zagađenja grada, ali i da pošalju jasnu i nedvosmislenu poruku svojim vršnjacima da je potrebno da svi zajedno čuvamo životnu sredinu. Ova akcija se realizuje u moru tužnih vesti, koje svakog dana slušamo.
 
Podsetimo, tim učenika Gimnazije "9.maj" iz Niša je pobednik konkursa UPSHIFT 3, a ova akcija se realizuje kao pobednička ideja. Inače, UPSHIFT je program namenjen mladima uzrasta 13 - 19 godina, kojima omogućava pristup znanju i veštinama, koje ne mogu da steknu u formalnom obrazovanju.
 
Davanje izjava za medije zakazano je za subotu, 3.10.2020. u 13.15 časova na keju iz pravca marketa "LIDL" prema TC "Roda". U tom trenutku učenici će uveliko započeti sa čišćenjem keja.
 
Usled trenutne epidemiološke situacije, obavezno je pridržavanje mera zaštite. (za volontere je obavezno nošenje maski i poštovanje distance).
 
 
 
Komentari
0
Pošalji komentar
uz5 h3T
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: