Priznanje od strane Kopnene vojske Srbije

Izvor: Niški portal | 11-Jun-2020 | 08:37

Na svečanom prijemu u Domu vojske u Nišu prof. dr Miloš Banđur primio Priznanje od strane komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića „za saradnju sa Kopnenom vojskom Srbije, stručnost i podršku njenim pripadnicima na otklanjanju posledica u sprečavanju širenja virusne infekcije „Covid-19", doprinos razvijanju i negovanju patriotizma, rodoljublja, slobodarskog duha srpskog naroda i tradicija slavne srpske vojske".

Prof. dr Miloš Banđur je, primajući ovo značajno priznanje, istakao da je borba protiv nevidljivog neprijatelja u ratu sa kakvim se naša zemlja do sada nije susrela bila njegova ljudska, patriotska, ali i dužnost kao zamenika gradonačelnika Niša. U ovoj borbi Srbija je pokazala da su njene institucije, nakon više decenija urušavanja, u poslednjih osam godina stabilizovane, zbog čega su bile spremne da se suoče sa najvećim izazovima.

Vojska Srbije podnela je veliki teret borbe tokom trajanja vanrednog stanja, zbog čega je priznanje dodeljeno od strane generala Simovića veliki podstrek i dokaz da su mere Gradskog štaba za vanredne situacije imale velikog značaja u suzbijanju opasnog virusa. Profesor Banđur pohvalio je besprekornu saradnju Vojske i lokalne samouprave u prethodnom periodu, te istakao svoja nadanja da će se takva saradnja negovati i proširivati u buduće.

Komentari
0
Pošalji komentar
XiL y5W
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: