Ivan Popović angažovan u KKK „Nais“

Izvor: Niški portal | 03-Aug-2020 | 10:42

Sportsko udruženje košarke u kolicima „Nais“ (KKK „Nais“) je dobilo kadrovsko pojačanje. Naime, Ivan Popović će u KKK „Nais“ obavljati poslove sekretara i upravljanja projektima.

„Želim da sa puno ponosa obavestim javnost da je 01.07.2020. godine KKK "Nais" profesionalno angažovao Ivana Popovića, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja. Prof. Popović ima dugogodišnje iskustvo u radu sa osobama sa invaliditetom (OSI) i takva osoba nam je neophodna u KKK „Nais. Izvori finansiranja za sportske kolektive OSI se nalaze kroz projekte, a kolega Popović je prava osoba za nas, jer poznaje problematiku sporta OSI i administraciju.“ – objasnio je prof. dr Marko Aleksandrović, predsednik KKK „Nais“.

Trener Ivan Popović, Foto Marko Aleksandrovic, Fakultet sporta i fizickog vaspitanja u Nišu


Prof. Ivan Popović je školovan sportista. Bavio se gimnastikom, dok je u džudou imao najveće uspehe. Kao takmičar DžK „Kinezis“ bio jako uspešan u mlađim kategorijama (nastup na Evropskom olimpijskom festivalu mladih 2007. godine), a i trener u tom sportu. Ima iskustva i u drugim borilačkim veštinama sa Dalekog istoka.  

Tokom master akademskih studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, boravio je jedan semestar na Litvanskom univerzitetu sporta u Kaunasu (akademske 2017/2018 godine). U Kaunasu je radio sa litvanskom reprezentacijom u golbalu, u tom trenutku aktuelnim paraolimpijskim šampionom. Takođe, radio je fitnes i atletiku OSI u okviru Sportskog saveza OSI Kaunasa, gde se upoznao sa košarkom u kolicima (pod mentorstvom prof. dr Kestutisa Skučasa). Bio je trener u golbalu, deo je stvaranja istorije niškog golbala, a bio je angažovan i u golbal reprezentaciji. U međuvremenu je radio i kao pedagoški asistent učenika sa smetnjama u razvoju i profesionalni personalni asistent. Pohađao je razne domaće i međunarodne tematske seminare u vezi sporta OSI. Isto tako, držao praktična i teoretska predavanja na više seminara i kampova iz te problematike. Radio je u više ozbiljnih kompanija van struke, gde je usvojio veštine neophodne u administraciji.

Ivan Popovic, prvi s desna, sa golbalistima Naisa, igracima i trenerima

 

Komentari
0
Pošalji komentar
CxM GKW
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: