TrioArt poziva sve zainteresovane da se priključe času komunalne higijene, jer PRIRODA - TO SMO MI

Izvor: Niški portal | 31-Oct-2019 | 15:12

„Čuvaj svoje okruženje, čuvaj sebe – Priroda – to smo Mi“

Subota, 02. novembar 2019. u 11 sati kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Duvaništu.​

Grad Niš ima veliku privilegiju, privilegiju da kroz njega protiče reka. Postavlja se pitanje koliko mi kao zajednica i kao pojedinci brinemo o toj reci i njenoj obali. Obilaskom terena, na delu toka Nišave kroz naš grad, ustanovili smo da naša briga o reci i prirodi koju imamo na raspolaganju, i nije na zavidnom nivou. Na terenu su zabeležene bačene kese, plastične flaše, limenke, ostaci ambalaže od nekog posluženja, paljen mobilijar i slično.

Edukativno – kreativni centar TrioArt je pokrenuo priču koja je simbolično nazvana „Čuvaj svoje okruženje, čuvaj sebe – Priroda – to smo Mi“. Pomognuti od strane Grada i Sekretarijata za zaštitu životne sredine Niš, udruženje pokreće realizaciju aktivnosti na temu zaštite životne sredine, ekologije i edukacije mladih. Niz aktivnosti će biti realizovan, a za početak se kreće sa jednodnevnom akcijom okupljanja i druženja na lokaciji kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Duvaništu.

Okupljanje ima cilj da se deca i mladi druže, da vole svoje okruženje, da shvate njegov značaj i da brinu o njemu. Sakupljaće se i otpad koji se nađe na delu obale reke Nišave, a na potezu od crkve do Vrežinskog bazena.

Edukativno – kreativni centar TrioArt poziva sve zainteresovane građane da se priključe pomenutoj akciji.

Okupljanje i druženje započinje u subotu, 02.novembar 2019. u 11 sati, kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Duvaništu.

 

 

Niški portal je napravio kratak pregled terena i zabeležio kako to tamo izgleda trenutno. Za Niški portal je kao PR Edukativno – kreativnog centra TrioArt govorio Milorad Maksimović.

 

Edukativno - kreativni centar za decu i mlade

 

Komentari
0
Pošalji komentar
AmZ w5g
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: