Startovao program „Stižemo sa juga“ kao podrška malim proizvođačima hrane

Izvor: Niški portal, Privredna komora Srbije | 31-Aug-2019 | 19:06

Preduzetnici sa juga Srbije dobili su u okviru programa „Stižemo sa juga“ priliku da unaprede proizvodnju, promociju i plasman svojih proizvoda.
U partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije i Smart kolektivom, Coca-Cola sistem pokrenuo je jedinstveni program „Stižemo sa juga”, kojim će podržati razvoj poslovanja malih proizvođača hrane sa juga naše zemlje. Ukupno devet odabranih preduzetnika će kroz novu online platformu www.stizemosajuga.rs, kao i u okviru karavana u 10 gradova Srbije direktno promovisati i prodavati svoje proizvode. Takođe, učesnici će dobiti četvoromesečnu razvojnu podršku kao i mentorsku pomoć eksperata Coca-Cola sistema u oblastima marketinga, prodaje, tehnologije proizvodnje i finansija. 

"Zajednički interes je da mali proizvođači unaprede poslovanje i uključe se u lance vrednosti u prehrambenoj industriji", kaže Veljko Jovanović, sekretar Udruženja za prehrambenu industriju Privredne komore Srbije. 

Preduzeća koja učestvuju u programu "Stižemo sa juga" proizvode domaće džemove, marmelade, slatka, ajvare, sušeno voće, brašna, začine i čajeve, i to su: Jastrebačka priča (Jastrebac), Vinarija Status (Svrljig), Agro Iris - Zadruga (Šabac), FIŠEK (Varvarin), Organic Tea Serbia (Niš), Chrono (Leskovac), Radanska RUŽA,(Lebane) DOO Polo (Čačak), i Nanin recept s juga (Vranje). Svi oni razvili su inovativne i kvalitetne prehrambene proizvode, koristili lokalne sirovine i tradicionalne recepture, poseduju HACCP setrifikat, deklaraciju i specifikaciju proizvoda prema pravilniku.

 

Program je predstavljen i na Zemunskom keju, a zainteresovani posetioci imali su mogućnost da kupe proizvode učesnika u programu po simboličnim cenama i podrže lokalne proizvođače.

Komentari
0
Pošalji komentar
NM2 exJ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: