Ministarstvo zdravlja poklonilo novu opremu bolnici u Prokuplju

Izvor: Niški portal | 26-Aug-2019 | 09:44

Ministartvo zdravlja poklonilo je Opštoj bolnici ,,Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju savremeni ultrazvučni aparat  za biometriju i ultrazvučni pregled oka i novu sondu namenjenu aparatu za operacije katarakte.

Prema rečima direktorke ove zdravstvene ustanove dr Snježane Arsić savremeni ultrazvučni aparat za biometriju i ultrazvučni pregled oka košta 1.308.000,00 dinara, a nova sonda namenjena aparatu za operacije katarakte 405.270,00 dinara.

-   Ministarstvo zdravlja obezbedilo je sredstva i sprovelo javnu nabavku za kupovinu nove opreme isporučene Opštoj bolnici ''Dr Aleksa Savić''. Sva pristigla nova oprema već je instalirana na Očnom odeljenju i sa njom se radi. Pored ove opreme uskoro se očekuje i isporuka novog seta instrumenata za ultrazvuču hirurgiju katarakte za potrebe Očnog odeljenja prokupačke bolnice , kaže dr Arsić.

Nabavkom nove opreme za Ocno odeljenje u Prokuplju obezbeđeno je pružanje kompletnih zdravstvenih usluga pacijentima sa kataraktom u matičnoj ustanovi i rasterećenje Očne klinike u Nišu .

Komentari
0
Pošalji komentar
bNg 4a0
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: