JKP “Gradska toplana” počinje toplotne probe

Izvor: Niški portal | 03-Oct-2019 | 07:56

JKP „Gradska toplana“ Niš će počev od 03.10.2019. godine započeti sa toplim probama toplotnih izvora i distributivnog sistema.

U četvrtak 3.10.2019. probe počinju u ulicama i delovima grada: Jug, Somborska, Majakovski,Pasi poljana, Ledena stena I i II, Mokranjčeva, Prirodno matematički fakultet, Čair, Ratko Jović, Ardija, Pantelej i Knjaževačka. U petak 4.10.2019. probe su planirane u naselju Krivi vir.

Tople probe ne podrazumevaju početak grejne sezone, već samo proveru rada toplotnih izvora, čime se uporedno vrši provera toplovoda, toplotnih podstanica i unutrašnjih instalacija objekata. Ove probe imaju za cilj da se na najkvalitetniji mogući način izvrši provera celokupnog sistema i otklone svi eventualni nedostaci pred predstojeću grejnu sezonu.

Tople probe će početi prema predviđenom rasporedu počev od 06.00h do postizanja potpune funkcionalnosti sistema na svakom od toplotnih izvora, sve do porasta spoljne temperature.

Građani mogu očekivati tople radijatore navedenog dana počev od ranih jutarnjih časova. Ukoliko u prepodnevnim časovima nema isporuke toplotne energije sa toplotnog izvora ili primete curenja na instalacijama, kvar mogu prijaviti na telefone 018 4239 188 i 0800 200 018. Dežurne ekipe JKP „Gradska toplana“ Niš rade 24h dnevno, 365 dana u godini.

Gradska toplana neće vršiti intervencije na unutrašnjim grejnim instalacijama ukoliko stambena zajednica objekta nije potpisala ugovor o održavanju sa JKP „Gradska toplana“. U tom slučaju kvarovi se prijavljuju preduzeću sa kojim je stambena zajednica potpisala ugovor o održavanju.

JKP „Gradska toplana“ Niš svakodnevno prati prognozu vremena za naredni period, tako da će javnost biti blagovremeno obaveštena ukoliko vremenski uslovi budu zahtevali da grejna sezone počne i pre 15. oktobra.

Komentari
0
Pošalji komentar
b6X Wwe
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: