Budite humani! Potrebni volonteri za pomoć građanima

Izvor: Niški portal | 18-Mar-2020 | 07:49

Nakon uvođenja vanrednog stanja, a potom i policijskog časa u Srbiji zbog korona virusa i apela starijim građanima da ne izlaze iz kuće, gradovi, opštine i pojedinci u Srbiji organizovali su razne volonterske servise kao pomoć.

Ipak, da bi u tome uspeli neophodna im je solidarnost i pomoć svih.

Skupština opštine Kuršumlija poziva volontere da se jave i uključe kako bi na teritoriji te opštine pomagali starijim i bolesnim licima i onima koji su ugroženi, odnosno osobama sa slabim imunitetom.

- Povodom uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, a u dogovoru sa komandantom Štaba za vanredne situacije i lokalnom samoupravom opštine Kuršumlija, pozivaju se svi punoletni građani sa područija opštine Kuršumlija dobre volje da se uključe u volontiranje i da svojim radom doprinesu rešavanju i ublažavanju novonastale situacije, kažu u opštini.

Iz Kuršumlije pozivaju sve punoletne volontere da se jave da zajedno prebrodimo novonastalu situaciju.

- Sve potrebne informacije se mogu dobiti na kontakt telefon 027/381-233, 027/381-080.Za volontere je obezbeđeno vozilo Opštine Kuršumlija i Crvenog krsta. Osoba za kontakt je Sekretar Crvenog krsta u Kuršumliji Radosava Mićović, zaključuje u štabu za vanredne situacije opštine Kuršumlija.

Inače, od kako je došla na funkciju Sekretara Crvenog krsta u Kuršumliji Radosava Mićović stalno pomaže svojim sugrađanima kojima je pomoć neophodna, trudeći se da svima izađe u suret.

Tako će i ovog puta Radosava Mićović koordinirati volonterima i pomagati svojim građanima kako starim tako i onim sa slabim imunitetom koji su prema rečima struke najugroženiji kada je korona virus u pitanju.

Sa dobrim i požrtvovanim radom sekretarke Crvenog krsta u Kuršumliji Radosave Mićović upoznati su i nadležni u Crvenom krstu Srbije, pa su svi pokušaji od strane jednog opozicionog portala koji je u međuvremenu ugašen da njen dobar rad, trud i angažman sputaju ostali bezuspešni.

 

Otvoreni posebni brojevi u Domu zdravlja


U Domu zdravlja Kuršumlija u ambulanti za prijem pacijenata sa respiratornim infekcijama dostupni su sledeći brojevi telefona: 064/8227060 i 027/380-747, 064/8227044, 064/8510423. Ovi brojevi telefona su u funkciji 24 sata.

Komentari
0
Pošalji komentar
6QJ tW1
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: