Zašto mi još nije leglo 100 evra, u istoj sam banci kao neko kome je leglo?

Izvor: Niški portal | 01-Jun-2020 | 12:21

Na račune oko milion i 350 hiljada građana danas će biti uplaćeno 100 evra, najavio je predsednik Aleksandar Vučić u nedelju uveče na TV Pink.


Predsednik je najavio i da će 4. juna preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća dobiti minimalnu zaradu za zaposlene, koja se isplaćuje u sklopu mera podrške usled pandemije koronavirusa.

On je gostujući na TV Pink naveo i da će u okviru mera podrške sutra dobiti po 100 evra 1,35 miliona punoletnih gradjana koji do sada nisu primi tu pomoć.

Novac se ne isplaćuje po redosledu prijave i ne zavisi od toga ko se kog dana prijavio, već od toga u kojoj banci je prijavljen račun. Praktično, država odlučuje o bankama na čije će račune puštati novac kog dana.

Šta to znači?

Ministarstvo finansija donosi odluku o bankama na koje će danas, sutra ili neki drugi dan uplatiti novac. Danas, na primer, može da ide uplata na račune u banci koju su građani najčešće prijavljiIvali, sutra na neku drugu...

Moguće je i da se novac na račune jedne banke pušta u nekoliko turnusa tokom nekoliko dana, odnosno nekoliko krugova tokom istog dana, što je i odgovor na pitanja poput "zašto sam ja dobio sto evra, a nisu moji ukućani koji su u istoj banci i koji su se prijavili za pomoć isti dan kao i ja".

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da građani nemaju razloga za brigu, jer će svi koji su ispunili uslove dobiti novac od države.

Komentari
0
Pošalji komentar
ZbI 7jW
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: