„Malčanski berberin" tražio novo neuropsihijatrijsko veštačenje

Izvor: Niški portal | 15-Oct-2020 | 12:46
U niškom Višem sudu četvrtim održanim ročištem nastavljen je glavni pretres protiv Ninoslava Jovanovića (45), iz sela Malča kod Niša, poznatog kao „Malčanski berberin", koga optužnica Višeg tužilaštva u Nišu tereti za teško krivično delo otmice i seksualnog zlostavljanja maloletne devojčice.

Višestruki kriminalac koji je u dosadašnjem životu više puta osuđivan zbog sličnih krivičnih dela i u zatvorima do sada proveo više od dve decenije, je, podsećamo, 20. decembra prošle godine oteo dvanaestogodišnju devojčicu iz niškog prigradskog naselja Suvi Do, inače učenicu OŠ „Zoran Đinđić" u niškom prigradskom naselju Brzi Brod.
 
Posle kidnapovanja deset dana je držao je u zatočeništvu i skrivao se s njom po zemunicama i napuštenim kućama i vikendicama u okolini Niša, Svrljiga i Knjaževca.
 
 
Devojčica je oslobođena 29. decembra prošle godine u niškom selu Pasjača, a zločinac i kriminalac uhvaćen je i uhapšen 6. januara ove godine na seoskom groblju u Malči.

Na jučerašnjem delu glavnog pretresa, zvanično je saopšteno u Višem sudu po završetku ovog ročišta, neposredno su ispitani stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu u Nišu koji su bili članovi komisije koja je posle oslobođenja otete devojčice od kriminalca veštačila vrstu, karakter i težinu telesnih povreda i mehanizma njihovog nastanka kod oštećene maloletnice.
 
Kada su veštaci niške „sudske medicine" završili optuženi Ninoslav Jovanović ponovo je pokušao sa manipulacijama – kao što je jednom sredinom septembra već dobio od suda odlaganje ročišta zbog navodne bolesti, pokušao je i prethodno da odloži, što sud nije prihvatio, da bi juče podneo predlog da se obavi novo neuropsihijatrijsko veštačenje njegovog zdravstvenog stanja, što nije prihvaćeno. Jovanović je potom zatražio da se u svojstvu svedoka ispitaju lekari KC Niš koji su konstatovali jednu od povreda kod maloletnice, ali je i to odbijeno.

U saopštenju Višeg suda navodi se da je danas usvojen predlog punomoćnika oštećene devojčice da se obavi njeno psihijatrijsko veštačenje, zbog čega je novi nastavak glavnog pretresa zakazan za 18. novembar.
Komentari
1
Pošalji komentar
aeq 0fV
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: