Nema opasnosti od poplava, vodostaj miran

Izvor: Niški portal | 08-Nov-2019 | 08:42

Slaba kiša, koja već dva dana neprestano pada na području topličkog kraja, nije uticala na povećanje vodostaja u akumulaciji „Bresnica", saopštili su nadležni u Javno-komunalnom preduzeću "Hameum".

Iako bi obilnije padavine obezbedile veću količinu vode u jezeru, trenutno stanje dovoljno je za uredno vodosnabdevanje svih gradskih područja koja su povezana na ovaj vodosistem.

Kako ističe v. d. direktorka ovog preduzeća, Radmila Perić, za sada nema opasnosti od nestašice vode.

-Trenutni vodostaj iznosi 11 metara, što je dovoljno za uredno vodosnabdevanje naredna dva do tri meseca. Kako su i najavljene obilnije padavine u narednom periodu, nadamo se da će one povećati količinu vode u akumulaciji, dodala je Perić i naglasila da su svi vodosistemi u funkciji i rade bez ikakvih problema.

I u nižim gradskim zonama, koje se vodom snabdevaju iz reni bunara kraj reke Toplice, vodosnabdevanje je uredno. Kako je objasnila Perić, iako je zbog suše nivo Toplice opao, nema opasnosti od nestašice vode jer se ona iz bunara crpi iz velikih dubina.

Kako javlja novinar Niškog portala situacija sa rekom Toplica u Kuršumliji je takođe za sada mirna, a kiša u toj opštini poslednjih dva dana pada sa prekidima.

Komentari
0
Pošalji komentar
aJA ixx
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: