Vapaj očajne majke: Samo da saznam ko mi ubi sina

Izvor: Niški portal | 24-Feb-2020 | 12:31

Ni dva meseca posle ubistva Slavoljuba Dinića (51) iz Donje Vrežine u Nišu, još nije pronađen počinilac ovog svirepog zločina.

U policiji kažu da se intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja, ali zasad nije poznato ko je i zbog čega na izletišu iznad Niša nasmrt pretukao, a zatim zapalio ovog nesrećnog čoveka.

Njegova neutešna majka Ljubinka kaže da joj ni posle dva meseca ne pada na pamet šta može biti uzrok nesreće i ne prestaje da se pita kakav čovek stoji iza ovako svirepog ubistva. Jer, ubica je Slavoljuba dva puta ubo nožem u vrat, a na kraju je pokušao i da ga zapali.

- Sve je eliminisano kao mogući uzrok ubistva, i droga i kriminal i preljuba. Neprijatelje nije imao, nikome ništa nismo dugovali. Ni pljačka nije bila motiv, jer je na sebi imao zlatni lanac, a nije diran ni novac iz njegovog džipa, koji je kasnije nađen u gradu. Moj sin je bio miran i povučen čovek. Bio je strastveni lovac, otac dve ćerke. Danima ne prestajem da plačem i da se pitam ko mi ubi sina. Njega ništa neće da mi vrati, ali makar mala uteha bi mi bila da saznam ko stoji iza toga i zbog čega - pita se Ljubinka.

Slavoljub je ubijen kada je pošao da kupcu pokaže džip "suzuki samuraj", koji je oglasio na prodaju preko interneta za 3.500 evra. Sa navodnim kupcem se dogovorio da se nađu na jednoj raskrsnici stotinak metara od njegove kuće.

Kako se nije vraćao kući, njegova majka pozvala je rođake da ga traže i sve prijavila policiji. Slavoljubovo telo pronašao je rođak na izletištu Dabilo na Kameničkom visu.

- U autu mog sina pronađene su naočare koje nisu njegove. Policija sumnja da su podmetnute kako bi se zametnuli tragovi. Verujem da je ovo bilo delo profesionalca, ali koji je njegov motiv, ne mogu ni da naslutim - kaže Ljubinka. - Taj čovek ga je zvao tri puta, bio je veoma uporan da kupi taj auto. Policija je saznala s kog broja je poziv stigao, ali kartica je uništena i više nije u funkciji. Molila sam sina da ne ide, imala sam neki loš predosećaj. Nije me poslušao, rekao je: "Pobogu mama, pa šta mi mogu". I eto, mogli su.

Slavoljub je ubijen u džipu gde je ostala i jedna njegova patika, nož koji nije njegov i naočare, koje takođe nisu njegove, a za koje sam mislila da su bile crvene, a one su u stvari bile krvave. Najverovatnije su ga usmrtili sa više udaraca. Najviše ih je dobio u glavu. Motkama ili nekim tupim predmetom su ga udarali, a nakon što su ga ubili, bacili su ga u travu - govori Ljubinka kroz suze.

Komentari
0
Pošalji komentar
9aO XkH
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: