„Umetnost kroz vreme" u čast Svetog Prokopija

Izvor: Niški portal | 22-Jul-2020 | 23:10

Povodom obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije, u Kulturno obrazovnom centru „Toplica", uručene su simbolične nagrade i zahvalnice učesnicima likovne radionice koja se tradicionalno održava na ovaj praznik.

U ovogodišnjoj likovnoj radionici "Umetnost kroz vreme", učestvovale su tri mlade Prokupčanke, Katarina Milojević, Nadežda Ristić i Milica Babić, koje su na svoj način, na platno prenele dela jednog od najvećih slikara Vinsenta Van Goga.

-Naša tradicionalna likovna radionica prilika je da mladi umetnici svojim stvaralaštvom  obeleže ovaj veliki dan. Za razliku od prethodnih godina, ove godine  imamo manji broj učesnika, zbog  preventivnih mera u borbi protiv korona virusa, kazala je direktorka KOC-a Toplica, Ljiljana Krasić i dodala da će dela mladih prokupačkih umetnica biti izložena u prostorijama KOC-a.Katarina Milojević, učenica sedmog razreda Osnovne škole „9. oktobar" je izrazila zadovoljstvo što je jedna od učesnica ove radionice.

-Veliko je zadovoljstvo bilo stvarati u prirodi, u podnožju našeg omiljenog Hisara. Odgovarajući na zadatu temu,bodlučila sam se za „Zvezdano nebo", jer volim kako je veliki slikar stvarao ovo delo, gde preovlađuju ravne linije i plava boja. Na platno sam ostavila svoje viđenje ove vrste umetnosti, kazala je ova mlada slikarka.

Dela mladih umetnica iz Prokuplja krasiće prostorije KOC-a Toplica, gde će sa celokupnim stvaralaštvom, nastalim u čast zaštitnika našeg grada Svetog Prokopija, upotpuniti njegov kulturni sadržaj.

Komentari
0
Pošalji komentar
dLg 8Z9
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: