Vučić: Gradimo autoputeve o kojima smo godinama sanjali

Izvor: Niški portal | 08-Nov-2019 | 09:07

Cela deonica autoputa na Istočnom kraku Koridora 10 biće otvorena za saobraćaj u subotu, 9. novembra, a događaju će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U subotu će biti puštena u saobraćaj deonica od Proseka do Crvene Reke, čime će biti kompletiran autoput od Niša do granice sa Bugarskom, kod Dimitrovgrada.

- Gradimo autoputeve koje smo godinama sanjali, poručio je predsednik Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu, uoči otvaranja cele deonice autoputa na Istočnom kraku Koridora 10.

- Možemo da budemo ponosni na modernu i najsavremeniju saobraćajnicu, Koridor 10 istočni krak, koju otvaramo u subotu, a koja će biti za našu decu i budućnost - napisao je Vučić.

Vučić je postavio i kratak video na kojem je prikazano kako su tekli radovi na deonici Koridora 10.

- Uspeli smo da izgradimo nešto tako veliko, moćno i lepo, što nadilazi naše snove - napisao je Vučić.

To je bila jedna od najzahtevnijih i najkompleksnijih deonica na istočnom kraku Koridora 10 ka bugarskoj granici, dugoj 22,5 kilometara.

Događaj će početi u 12 sati, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Šef projekta "Istok" u preduzeću "Koridori Srbije" Dušan Mijuk rekao je ranije da je reč o impresivnom neimarskom poduhvatu u kojem je najveći izazov izgradnje bila borba sa prirodom.

Na toj deonici u brdsko-planinskom terenu izgrađeni su galerija kao kontrateg kosini 6, tunel Bancarevo i tehničko-operativni centar iz koga se obavlja nadzor i upravljanje tunelom, četiri mosta, jedan nadputnjak, a izbušeno je više od 900 šipova ukupne dužine skoro 14 kilometara.

Komentari
0
Pošalji komentar
JCi h3U
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: