Najavljen 5.Forum naprednih tehnologija

Izvor: Niški portal | 20-Oct-2019 | 11:24

U Gradskoj kući u Nišu najavljeno je peto izdanje Foruma naprednih tehnologija.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je značaj ovog foruma kao promotera IT sektora koje je od posebnog značaja za razvoj grada.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije – Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, Elektronskim i Mašinskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija NiKAT, peti put za redom organizuje ovaj Forum.

5. Forum naprednih tehnologija biće podeljen u tri tematska dela, koji će biti organizovani u oktobru i novembru 2019. godine i u martu 2020. godine.

U prvom delu foruma, od 22-25. Oktobra, biće održani Specijalizovani Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije i Sajam obrazovanja, u Oficirskom domu, i naučna konferencija TELSIKS 2019, na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Biznis forum sa temom ekonomije i naprednih tehnologija i panel o budućnosti pametnih gradova, okupiće stručnjake u Regionalnoj privrednoj komori Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, u okviru drugog dela Foruma, 28. novembra.

U okviru otvaranja i prezentacije Naučno tehnološkog parka,u trećem delu Foruma tokom marta 2020.godine , biće organizovana izložba firmi i obrazovnih institucija, tradicionalna izložba proizvoda nekadašnjeg giganta EI u novom muzejskom prostoru, kao i dodala nagrada za rad u oblasti naprednih tehnologija, u novom prostoru Naučno tehnološkog parka.

Komentari
0
Pošalji komentar
K7W jnk
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: