Infektivna klinika ponovo prima pacijente

Izvor: Niški portal | 07-Oct-2020 | 08:36

Posle jednoipomesečnih radova, tokom kojih nije radila punim kapacitetom, i nakon kompletne rekonstrukcije i modernizacije ustanove, Klinika za infektivne bolesti Kliničkog centra Niš počela je ponovo da prima pacijente.

Kako je za Politiku rekao Nikola Marković, portparol ove zdravstvene ustanove, prvi pacijenti primljeni su u savremeno uređen stacionar, jer je završenim i obimnim radovima, pored svega ostalog bila obuhvaćena i izgradnja nove gasne instalacije na niškoj „infektivnoj".


Prof. dr Miodrag Vrbić, direktor Infektivne klinike KC Niš rekao je da će sa novim i centralnim razvodom kiseonika u ustanovi biti moguće da se zbrinjava mnogo veći broj pacijenata.

- Ova klinika, koja ukupno poseduje 52 ležaja do rekonstrukcije imala je samo osam postelja sa centralnim dovodom kiseonika. A sada ima 32 postelje, rekao je dr Vrbić.

Prema rečima direktora Infektivne klinike svi pacijenti sa koronavirusom koji se nalaze na lečenju u novom Kliničkom centru neće biti prebacivani u ovu renoviranu i specijalizovanu ustanovu, jer se očekuje da kovid bolnica pri novom KC Niš počne postepeno da se prazni i da će pacijenti budu otpuštani na kućno lečenje.

Prof. Vrbić rekao je i da je poslednjih dana u trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne bolesti, koja je radila neprekidno i bez ikakvih zastoja, na pregledima dnevno bilo u proseku dvadesetak pacijenata s juga Srbije, ali da nisu svi bili sa koronavirusom, već i sa drugim infektivnim bolestima poput hepatitisa, meningitisa i HIV-a.

Adaptacija stacionarnog dela Klinike za infektivne bolesti počela je u drugoj polovini avgusta, a za vreme dok su trajali radovi pacijenti sa koronavirusom hospitalizovani su na Klinici za plućne bolesti i kovid bolnici novog Kliničkog centra.

Komentari
0
Pošalji komentar
IzL aQ5
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: