Sokobanja sve posećenija-cilj prvo mesto, Niška na listi najmanje posećenih

Izvor: Niški portal | 18-Sep-2019 | 07:38

U prvih sedam meseci ove godine Sokobanja je druga na listi najposećenijih banja u Srbiji.

Kako su za Niški portal kazali nadležni iz ove opštine broj turista koji posete Sokobanju iz godine u godinu raste, pa iz lokalne samouprave poručuju da će učiniti sve da u narednim godina budu prvi na listi.

Da broj turita koji posete Sokobanju svake godine raste, te da ova banja uskoro može biti prva na listi govori i podatak da je u periodu od januara do jula ove godine Sokobanju je posetilo 75.000 turista, za 23 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Do kraja godine nadležni kako kažu očekuju brojku od preko 100.000 turista.

Sokobanja je po broju turista na drugom mestu među srpskim banjama, iza Vrnjačke banje, koju je u prvih sedam meseci posetio 145.771 gost a što je svrstava na prvom mestu.

Na trećem mestu u kategoriji banja nalazi se Bukovička banja sa 19.692 gosta, a najmanja posećenost u periodu od januara do jula zabeležena je u Niškoj banji, koja je imala 1.819 gostiju, Gamzigradskoj sa 947 posetilaca, Banji Rusandi koju je posetilo 694 turista i Mataruškoj banji koja je imala 180 gostiju.


EVO ŠTA JE SVE OBELEŽILO LETNJU SEZONU U SOKOBANJI

Inače, Sokobanja ovu letnju sezonu završava sa manifestacijama za pamćenje kao što su: Knjževno veče, IV „Green Heart Fest" na kome su nastupali Željko Vasić, Deca loših muzičara, Riblja čorba, Invazija, Vlatko Stefanovski, Love Hunters, Sunshine, Đorđe David i Ivana Peters i Đorđe Čarkić – Klinac. Ljubitelji dobrih predstava uživali su u istim, a dobrog narodnog zvuka u sabor folklora „Rеsnik 2019" i Fеstival „Prva harmonika Srbijе – Sokobanja 2019" u okviru koga su nastupali Big bend kao i Miroslav ilić. Kao šlag na tortu tu je bio I nezaobilaznih sokobanjski vašar, a mnogi kažu da se ovako bogatim programom retko ko može pohvaliti.

Komentari
0
Pošalji komentar
351 sRN
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: