U Srbiji još 8 zaraženih koronavirusom, ukupno 97

Izvor: Informer | 19-Mar-2020 | 09:50

U Srbiji je do 8 časova 19. marta 2020. godine registrovano ukupno 97 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja godine testirani su uzorci 46 osoba od kojih je 8 pozitivnih i 38 negativnih na novi koronavirus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 8 časova, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 486 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Pdsetimo, od danas počinje da se primenjuje mera Vlade - ko od povratnika iz inostranstva prekrši meru samoizolacije i kreće se suprotno preporukama nadležnih - biće smešten u karantin, u jedan od tri posebna objekta namenjena u tu svrhu, u Vršcu, Požarevcu i Pirotu.

Ukoliko neko od njih ozbiljno ugrozi tuđe zdravlje, ili čak uzrokuje nečiju smrt, predviđene su i zatvorske kazne, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Ona je juče, na pres konferenciji, istakla da je za povratnike koji prekrše meru samoizolacije, vlada, odnosno Ministarstvo pravde, preko Uprave za izvršenje krivičnih sankica, obezbedila tri posebna objekta u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, koji će služiti za smeštaj tih lica do daljeg.

Komentari
0
Pošalji komentar
Sxy qwg
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: