Raspisan konkurs za idejno rešenje novog Narodnog muzeja u Jeronimovoj u Nišu

Izvor: Niški portal, eKapija | 14-Jan-2020 | 09:25
Gradska uprava Niša raspisala je javnu nabavku za izradu idejnog rešenja za izgradnju nove zgrade Narodnog muzeja u Nišu, a procenjena vrednost nabavke je 6.840.000 dinara bez PDV-a.
 
Lokacija za izgradnju nove zgrade muzeja je u Jeronimovoj ulici, a površina parcele je 910 m2, sa indeksom izgrađenosti od 4,2 bruto razvijena građevinska površina iznosi 3822 m2. Maksimalna dozvoljena spratnost objekta u skladu sa planskim dokumentom je P+6 za parcele veće od 600 m2.
 
 
Cilj konkursa je, kako se navodi u dokumentaciji, nalaženje najkvalitetnijeg idejnog rešenja za izgradnju muzejskog prostora koji treba da obezbedi uslove za adekvatno čuvanje i izlaganje predmeta iz zbirki arheologije, istorije, etnologije, istorije umetnosti i zbirki Stevana Sremca i Branka Miljkovića.
 
- Neophodno je stvoriti adekvatne uslove koji će omogućiti zaštitu, prezentaciju i dostupnost muzejskog nasleđa i na taj način doprineti kulturno-turističkoj ponudi grada Niša - piše u konkursnoj dokumentaciji.
 
Izabrano idejno rešenje (IDR) biće osnov za izradu projektno-tehničke dokumentacije neophodne za podnošenje zahteva za dobijanje lokacijskih uslova, potom izradu projekta za građevinsku dozvolu (PGD), kao i projekta za izvođenje (PZI).
 
Prva nagrada za pobedu na ovom konkursu iznosi 900.000 dinara bez PDV, druga 500.000, a treća nagrada 300.000 dinara.
 
Na nabavku pružanja usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije, projekta za građevinsku dozvolu (PGD) i projekta za izvođenje (PZI) izdvojeno je 4.940.000 dinara bez PDV.
 
Rok za podnošenje ponuda je 3. mart 2020, a više o javnoj nabavci pogledajte OVDE.
Komentari
0
Pošalji komentar
eE5 qxy
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: