Slavica Đukić Dejanović posetila Aleksinac i otvorila balon salu

Izvor: Niški portal | 05-Jun-2020 | 20:19

Kabinet ministra za demografiju i populacionu politiku na čijem je čelu prof.dr Slavica Đukić Dejanović izdvojilo je za Nišavski okrug 180 miliona dinara, od čega je 45 miliona bilo namenjeno opštini Aleksinac.Tu opštinu danas su posetile ministarka za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski. Novcem nanmenjenim opštini Aleksinac u vrtiću ,,Lane'' rekonstruisani su krov i fasada, dodatnih 20 miliona uloženo je u kupovinu dva transportna vozila.

- Jedno je namenjeno deci seoskih sredina, kako bi lakše dolazili u preškolsku ustanovu, a drugo transportno sredstvo je posebno interesantno zbog toga što je biblio bus. Dakle biblioteka prava koja će ići po selima, deca i ostali će ulaziti u tu biblioteku uzimati knjige i na taj način ćemo davati doprinos širenju kuluture i obrazovanja naših najmlađih, kaže ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Na hiljadu stanovnika u opštini Aleksinac rodi se svega devet beba, sa druge strane smrtnost je veća u odnosu na ostatak Srbije, tako da na hiljadu stanovnika život izgubi njih sedamnaestoro, takođe je kraća i dužina života.

foto: Nišavski upravni okrug- Međutim, demografi su nas naučili da kad se sve radi što treba da se radi da će za pet do deset godina biti značajnih pomaka i ja iskreno verujem da će buduće generacije registrovati te pomake u pozitivnom smislu, poručuje resorna ministarka.

Ministarka Slavica Đukić Dejanović otvorila je i novu balon salu za sportsku i fizičku aktivnost najmlađih čija je izgradnja finasirana zajedničkim sredstvima ministartva za demografiju i populacionu politiku i opštine.

Komentari
0
Pošalji komentar
J7n Nzm
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: