Baka u 91. godini: Prohodala, pa otkrila lopova i prijavila ga policiji

Izvor: Niški portal | 05-Aug-2020 | 00:01

Policija u Nišu podneće krivičnu prijavu protiv muškarca starog 60 godina iz tog grada koji je pokrao staricu (91) o kojoj se godinama starao.Lopov je iskoristio okolnost što se baka teško kretala da bi joj iz kuće odneo gomilu stvari, ali se starici u poslednje vreme zdravlje poboljšalo, pa je otkrila krađu i negovatelja prijavila policiji, prenosi portal "Telegraf".

- On se o njoj starao šest godina, tokom kojih je konstantno krao, iako ga je ona uredno plaćala za uslugu nege i pomoći. Koristio je to što se baka kretala samo uz pomoć hodalice, pa je mislio da neće primetiti krađu - navode sagovornici "Telegrafa".

Kako su objasnili muškarac je od žene uzimao sve što mu je došlo pod ruku.

- Osim novca, odneo joj je vredan masažer, kuhinjski pribor, fotoaparat, kameru, četiri ručna sata koja su pripadala njenom pokojnom suprugu, razni alat, gramofon i ploče i šivaću mašinu. Međutim, starica je u poslednje vreme počela više da se kreće po stanu pa je primetila šta joj sve nedostaje - navode sagovornici upoznati sa slučajem.

Policija je osim novca, našla većinu ukradenih stvari i vratila ih vlasnici.

- Ona se požalila da je čovek koga je smatrala prijateljem, ne samo pokrao, već je od nje pozajmljivao novac koji joj nikada nije vratio - dodaju izvori "Telegrafa".

Šezdesetogodišnjaku se na teret stavlja krivično delo teške krađe.

Komentari
0
Pošalji komentar
wwf b7f
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: