„Parking servis“ – Niš: Javna garaža “Sinđelićev trg”

Izvor: Niški portal | 10-Sep-2019 | 14:20

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“ – Niš je nakon višegodišnjeg truda pribavilo građevinsku dozvolu za izgradnju javne garaže „Sinđelićev trg“. 
Radovi su prijavljeni i očekuje se da prva faza izgradnje počne do kraja nedelje.

Površina parkirališta se udvostručuje i iznosiće 3260 m2, dok će broj parking mesta biti uvećan za 50%. 
Planirano je postavljanje modela „Fast park“ garaže koja će imati reprezentativnu fasadu od alubonda i vizuelno će se uklopiti sa zgradama u okruženju. 
Prema Planu generalne regulacije dozvoljena spratna visina objekta je 5,5 metara, dok je javna garaža projektovana na  3,8 metara, kako se ne bi smanjila prirodna svetlost okolnim objektima.

U cilju povećanja zelenila planirano je uređenje i ozelenjavanje slobodnih površina u skladu sa projektom hortikulturnog uređenja. Predviđeno je proširenje zelenih površina sa strane stambenih objekata, čime se kompenzuje zelena površina koja se oduzima sa prednje strane ka ulazu. 
Prema normativima i standardima, granične vrednosti zelenih površina treba da iznose 10% ukupne površine, dok će na ovom mestu one zauzeti 15% površine. 

Izgradnjom nove javne garaže smanjiće se i buka i količina izduvnih gasova na taj način što će biti izgrađena dva ulaza i dva izlaza, pa će se tako promeniti i slika sa kojom smo se dosad susretali - kolona automobila koji čekaju da se oslobodi mesto na ovom parkiralištu. 
 

Komentari
0
Pošalji komentar
vpU qjO
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: