Preventivni pregledi i redovne kontrole i DAJ PEDALU RAKU

Izvor: Niški portal | 04-Oct-2019 | 21:30

U okviru meseca borbe protiv raka dojke, pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanovič Batut", Kliničkog centra Niš , Kliničkog centra Kragujevac, Instituta za onkologiju Beograd i instituta za onkologiju Vojvodine, dana 05. oktabra 2019. godine biće održana manifestacija Daj pedalu raku.

Ova manifestacija ima za cilj podizanje svesti cele društvene zajednice, a posebno žena o značaju preventivnih i redovnih pregleda dojki, ranog dijagnostifikovanja i lečenja bolesti, kao i promovisanju zdravih stilova života naročito sporta, stavljajući akcenat na biciklizam koji je idealan, kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji posle operacije raka dojke. Ovaj projekat se realizuje od 2015. godine u gradovima širom Srbije, a ove godine se projektu priključuje Društvo žena sa rakom dojke iz Niša kao organizator za Niš, a uz podršku Kliničkog centra Niš i pomoć biciklističkog kluba "Naissus" iz Niša.

Akcija počinje u 13.30 ispred Hale Čair, gde će članovi biciklističkog kluba preuzeti zastavu, koju će prevesti do starog kliničkog centra, gde će ista biti okačena ispred klinike za onkologiju.

Komentari
0
Pošalji komentar
dbt kG8
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: