Lidl povukao pastu od susama zbog previše pesticida

Izvor: Niški portal | 25-Dec-2020 | 00:32

Trgovinski lanac Lidl povlači sa tržišta pastu od susama zbog prevelike količine sredstava za zaštitu bilja koji su pronađeni u njoj, a kupce je o tome obavestio i putem svog sajta.

"Obaveštavamo vas o povlačenju proizvoda "1001 delights susam pasta, 120 grama" proizvođača WEIAND Gmbh. Razlog povlačenja je što proizvod nije u skladu sa uredbom Evropske unije 396/2005 i pravilnikom Republike Srbije, Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje ( Službeni glasnik RS, br. 132/20), jer je utvrđena povećana količina etilen oksida", navodi se u obaveštenju.
 
Iz tih ražloga, piše dalje u obaveštenju, ukoliko ste kupili ovaj proizvod sa rokovoma upotrebe mart 2022. i jun 2022. pozivamo vas da proizvod vratite u bilo koju našu prodavnicu.


 
Navodi se takođe da će novac biti vraćen i bez dostavljenog računa.
 
Obaveštenje se odnosi isključivo na proizvod "1001 delights susam pasta, 120 grama" sa rokovima upotrebe mart 2022. i jun. 2022. proizvođača WEIAND GmbH a ne na druge proizvode ovog proizvođača, koji se prodaju u Lidlu Srbija kao ni na proizvode drugih proizvođača.

Komentari
0
Pošalji komentar
r7d nEg
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: