Potresne reči oca otete devojčice: "Što više vremena prolazi sve više strahujemo"

Izvor: Niški portal | 27-Dec-2019 | 09:06

Nastavljena je intenzivna potraga za 12-godišnjom Monikom Karimanović iz Suvog Dola kod Niša i serijskim silovateljem poznatijim po nadimku Malčanski berberin Ninoslavom Jovanovićem iz Malče, osumnjičenim za njenu otmicu.

U potragu su uključeni i helikopteri, ekipe sa psima tragačima, a koriste se i dronovi i termovizijske kamere.

Više od 300 policijskih službenika intenzivno traga za devojčicom, čiji je nestanak policiji prijavljen prošlog petka. Policija veruje da je devojčica živa.

-Što više vremena prolazi... ne znam šta da kažem, ne mogu ništa sad trenutno, nisam u situaciji, ne osećam se dobro, kaže Robert Karimanović, otac devojčice.

Meštani Glogovca ističu da je situacija strašna i da žele da devojčica bude pronađena što pre.

-Nije problem što se mi plašimo, već je problem da se taj čovek nađe, kaže jedan meštanin.

Za otmicu je osumnjičen Ninoslav Jovanović iz Malče, koji je proveo 12 godina u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata.

Istraga je sužena na četiri sela knjaževačke opštine – Orešac, gde su njih dvoje juče poslednji put viđeni, zatim Podvis, Glogovac i Vasilj.

U potragu su, pored policajaca iz Niša i Zaječara, uključeni i pripadnici Žandarmerije, helikopteri, ekipe sa psima tragačima, a koriste se i dronovi i termovizijske kamere.

Direktor policije Vladimir Rebić poručio je sinoć da veruje da će policija uspeti da pronađe i spase nestalu devojčicu.

Policija je u sredu objavila fotografiju osumnjičenog, uz poziv građanima da se jave ukoliko ga prepoznaju, a imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju.

Ninoslav Jovanović je već osuđivan i zbog silovanja je proveo 12 godina u zatvoru, od 2006. do 2018. godine.

Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. Oslobođen je u martu ove godine.


Stefanović apelovao na građane da javljaju informacije

Ministar policije Nebojša Stefanović apelovao je večeras na sve koji imaju bilo kakvu informaciju u vezi sa slučajem nestale devojčice da se jave nadležnima.

Stefanović je za televiziju Pink rekao da policija proverava informacije koje javljaju građani, kao i da su angažovane sve jedinice policije.


Tragovi stopala dve osobe van naselja

Tokom potrage za Malčanskim berberinom i Monikom viđeni su i dupli tragovi stopala, piše "Blic".

Ovi dokazi ukazuju na to da Malčanski berberin Moniku svuda vodi sa sobom.

Policijska potera za Ninoslavom Jovanovićem, serijskim silovateljem poznatijim po nadimku Malčanski berberin, traje je od kako su se pojavile prve indicije da on ima veze sa otmicom dvanaestogodišnje Monike Karimanović koja je nestala 20. decembra, rano ujutru, na putu do škole. Za njim tragaju specijalne jedinice MUP-a, nekoliko stotina policajaca, psi tragači, a na teren nadleću i helikopteri.

Komentari
0
Pošalji komentar
ESP FIx
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: