Na današnji dan pre 5 godina, žandarma ubili Albanci, sprečio ih da kradu srpsku šumu!

Izvor: Niški portal | 29-Aug-2019 | 18:13

Na današnji dan pre 5 godina hrabri žandarm Stevan Sinđelić izgubio je život u sukobu sa Albancima koji su uhvaćeni u krađi srpske šume.
Stevan Sinđelić teško je ranjen hicem u glavu posle vatrenog obračuna sa Albanskim šumokradicima kod Kuršumlije koje su se vratile na mesto pucnjave kako bi pokupile oružje i opremu koje su ostavile iza sebe dok su bežale prema Podujevu posle vatrenog obračuna sa policijskom patrolom.

Po rečima policije oni su se posle okršaja sa policijom ponovo vratili na mesto gde su nelegalno sekli šumu kako kako bi uzele oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavili nakon incidenta. Pretpostavlja se da su napadači došli iz opštine Podujevo, koja se administrativnim prelazom graniči sa Kuršumlijom.

- On je imao ustrelnu ranu glave. Odmah je obavljena reanimacija, a potom je u veoma teškom stanju helikopterom prevezen u Beograd na VMA, kazala je tadašnja portparolka Opšte bolnice u Prokuplju Marija Despotović.

Teško ranjeni žandarm je posle prijema na Vojnomedicinsku akademiju preminuo. Iza sebe je ostavio suprugu i sina.

Incident u kome je od posledica ranjavanja preminuo pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić samo je jedan u nizu koji gotovo redovno izazivaju Albanci šumokradice u zoni Kopnene bezbednosti koji pustoše srpske šume.

Komentari
0
Pošalji komentar
gA4 CUz
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: