,,Nećemo dozvoliti da vredni i talentovani književni stvaraoci budu uskraćeni za ono što vole da rade''

Izvor: Niški portal | 22-Oct-2020 | 11:51

Nakon što je na teritoriji grada Prokuplja uvedena vanredna situacija, Književna omladina Prokuplja ponovo radi „onlajn". Stihovi i priče članova Književne omladine biće objavljivani na sajtu Doma kulture, počevši od danas.

–Cilj ovakvog rada je održavanje kreativnog razvoja mladih uprkos vanrednoj situaciji. Ljubitelji lepe pisane reči moći će da čitaju putem sajta, jer je i za vreme vanrednog stanja u našoj zemlji, Književna omladina stvarala bez prekida, rekla je predsednik Književne omladine Prokuplje, Ivana Đurković.

Ona je istakla da će se od danas, pa sve do završetka vanredne situacije, članovi ove pesničke družine truditi da prenesu reči mladih književnih stvaralaca široj čitalačkoj publici.

–Nećemo dozvoliti da ovi vredni i talentovani književni stvaraoci budu uskraćeni za ono što vole da rade i u čemu su veoma dobri. Pošto je ovo sada jedini način da se za njihove stihove sazna, svi, koji inače vole stvaralaštvo prokupačkih mladih pesnika, mogu da ih čitaju putem sajta Doma kulture, naglasila Đurković.

Komentari
0
Pošalji komentar
TKH 8KO
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: