Delegacija Nišavskog okruga u poseti Sloveniji

Izvor: Niški portal | 27-Aug-2019 | 11:44

Predsednik Skupštine Slovenije mr Dejan Židan primio je u radnu posetu načelnicu Nišavskog upravnog okruga Draganu Sotirovski, narodnog poslanika Miliju Miletića, koji je i predsednik Grupe prijateljstva sa Slovenijom u Skupštini Srbije, predsednicu opštine Svrljig, Jelenu Trifunović i načelnika PU Niš Slavišu Virijevića. Srpska delegacija razgovarala je sa Židanom o svim oblastima, a posebno o važnosti ulaska Srbije u EU, kao i o slovenačkim investitorima koji  u Srbiji zapošljavaju oko 35.000 radnika. Razgovoru je prisustvovao i Predrag Baković, predsednik Kluba prijateljstva sa Srbijom u Državnom zboru Republike Slovenije.

U susretu Milije Miletića i Dragane Sotirovski sa konzulom Republike Srbije u Ljubljani i Savezom Srba u toj zemlji preneta je jasna poruka da naša zemlja podržava ujedinjenje svih udruženja Srba u Sloveniji koja rade na očuvanju jezika, običaja i identiteta.

Našu delegaciju koja boravi u Sloveniji na poziv opšine Šenternej, primio je i direktor PU Novo Mesto Janez Okučan koji je u razgovoru sa načelnikom niške policije Slavišom Virijevićem razmenio iskustvo u vezi sa migrantskom krizom.

Komentari
0
Pošalji komentar
f9D pGX
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: