Drugo polugodište počinje 18. januara

Izvor: Niški portal | 11-Jan-2021 | 13:27

Krizni štab odlučio je danas da sve postojeće mere ostanu na snazi i dalje, jer je ocenjeno da daju rezultate, saznaje “Blic”.

Osim toga, zaključeno je da nema prepreke da drugo polugodište počne kad je i planirano – 18. januara! Medicinski deo Kriznog štaba ocenio je na sednici da postojeće mere dale rezultate i da brojke padaju.

Podsećamo, mere koje su na snazi su:

1. Zabrana okupljanja više od 5 ljudi
2. Obavezne maske u zatvorenom
3. PCR testovi ili karantin od deset dana prilikom ulaska u Srbiju
4. Ograničeno radno vreme, svi ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 20 sati, a prodavnice do 21 sat

 

 

Ministarstvo razmatra dva scenarija kako bi nastava mogla da izgleda
 

Ružić je ranije za TV Prva naveo da bi “bilo logično da se vratimo na onaj model koji je bio prisutan pre uvođenja mera za starije razrede osnovnih škola i srednjih škola”, odnosno na održavanje nastave u školama.

Prema njegovim rečima, roditelji su “načelno za povratak u školske klupe a ne za onlajn nastavu”, kao i da se pokazalo da “škole, obdaništa i fakulteti nisu mesta gde je bila prisutna transmisija koronavirusa”.

“Velika većina roditelja jeste zainteresovana da uz poštovanje epidemioloških mera deca pohađaju nastavu na tradicionalan način”, rekao je Ružić.

On je ujazao da još nije doneta definitivna odluka da li će državna matura u srednjim školama biti odložena, ali da je “najverovatnije” da će biti odložena.

 

Foto: Pixabay
Komentari
0
Pošalji komentar
YE2 1nY
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: