"Malčanski berberin" se brani neuračunljivošću, priznao otmicu devojčice

Izvor: Niški portal | 16-Jun-2020 | 14:04

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću poznatijem kao ,,Malčanski berberin'' (47) iz Malče, koji je decembra prošle godine oteo i zlostavljao dvanaestogodišnju Moniku.K. iz Suvog Dola, nastavljeno je održavanjem pripremnog ročišta pred Višim sudom u Nišu, a roditelji devojčice tvrde da je optuženi priznao krivicu.

Roditelji otete devojčice Aleksandra i Robert Karimanović rekli su da je Jovanović pred sudom priznao krivicu i ispričao svoju verziju otmice.


 
"Priznao je svoju krivicu, ali se i branio. Rekao je da je neuračunljiv i tražio je ponovo izveštaje doktora", rekla je Aleksandra Karimanović po okončanju ročišta.
 
Prema njenim rečima, Jovanović se ponašao normalno tokom suđenja.
 
"Nije mogao da nas gleda. Tražila sam njegov pogled da mu kažem: 'Zašto si to uradio?'", izjavila je Karimanović.
 
Ona je kazala da očekuje za Jovanovića kaznu adekvatnu onome što je uradio.
 
"Ne bih želela da drugo dete strada kao moja devojčica", izjavila je Karimanović.
 
Advokat porodice Karimanović, Tamara Antić, kazala je da će suđenje biti nastavljeno 8. jula.
 
Ninoslav Jovanović oteo je 20. decembra prošle godine dvanestogodišnju M.K. na putu do škole u Brzom Brodu. Posle desetodnevne potrage devojčica je pronađena u napuštenoj kući u selu Pasjača, dok je Jovanović uhapšen 5. januara na groblju u Malči.
 
Zbog silovanja koje je ranije počinio, on je iza rešetaka proveo najpre 10, a potom 12 godina. Marta prošle godine odslužio je petomesečnu zatvorsku kaznu zbog seksualnog uznemiravanja maloletnica preko društvenih mreža.

 

Kako Niški portal nezvanično saznaje psihološko veštačenje ocenilo je da je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice i u toku potere policije i uopšte, ali zvanični detalji o njegovom veštačenju tj. psihičkom stanju nisu poznati.

Njemu preti kazna doživotne robije.

Komentari
0
Pošalji komentar
5gn LUN
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: