Sve više Srpkinja idu u školu krojenja i šivenja

Izvor: Niški portal | 04-Sep-2020 | 00:28

Kulturno obrazovni centar „Toplica" je prema planiranom programu i ove godine sproveo obuku krojenja i šivenja, ainteresovanje je bilo veliko.

-Iako u izmenjenim uslovima zbog pandemije korona virusa, obuku krojenja i šivenja smo organizovali i završili uspešno. Za dva meseca, koliko je trajala, za sve kandidate smo obezbedili uslove primerene aktuelnoj zdravstvenoj situaciji. Zaštitne mere protiv korona virusa, koje su uključile maske i distancu, bile su obavezne sve vreme, rekla je za Niški portal direktorka Kulturno obrazovnog centra u Prokuplju Ljiljana Krasić.


Ona je navela da je ove godine samo broj kandidata zbog propisanih mera bio manji, ali  da je sve drugo bilo isto, kao i da su oni koji su prošli obuku, naučili da samostalno skroje i da sašiju odevne predmete.

-Posle obuke sprovedeno je i testiranje kandidata i utvrđeno je da su svi stekli osnovno znanje, za koje su dobili sertifikat za stručnu osposobljenost za samostalno krojenje i šivenje odevnih predmeta. Sve sašivene košulje, haljine, suknje i bluze, planiramo da damo prokupačkom Crvenom krstu, kako bi je oni prosledili onima, kojima je to najpotrebnije, istakla je Krasić.

Kako je navela, KOC ima dugogodišnju dobru saradnju sa svim prokupačkim ustanovama kulture. Ovaj put su u saradnji sa Domom kulture i Goranom Denčićem, uz nabavku materijala iz sopstvenih sredstava, sašili 200 zaštitnih pamučnih maski za višekratnu upotrebu.

-Svaki radnik, iz svih prokupačkih ustanova kulture, dobio je po dve maske. KOC je ustanova koja je oduvek brinula o svojim zaposlenima i korisnicima naših usluga. S obzirom na situaciju u kojoj smo se svi našli, kada je najvažnije da se sačuvamo i ostanemo zdravi, rešili smo da na ovaj način damo svoj doprinos borbi protiv korona virusa, naglasila je za Niški portal direktorka Kulturno obrazovnog centra Ljiljana Krasić.

Komentari
0
Pošalji komentar
2AN 4x1
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: