Akademski hor SKC, povodom Dana univerziteta, izvodi u Banovini poznata dela Mokranjca, Čajkovskog, Verdija...

Izvor: Niški portal | 14-Jun-2019 | 16:43

VEČERAS U DVORIŠTU UNIVERZITETA: KONCERT AKADEMSKOG HORA
STUDENTSKOG KULTURNOG CENTRA

Svečani koncert Akademskog hora Studentskog kulturnog centra, biće prvi u nizu događaja, koje niški SKC organizuje povodom Dana Univerziteta u Nišu. Koncert počinje od 20 sati u dvorištu Banovine. 

Studentski kulturni centar i ove godine se pobrinuo da bogatim programom uveliča obeležavanje Dana niškog Univerziteta. Tokom vikenda će se naši glumci, muzičari i svi ostali članovi pobrinuti da ova proslava bude što svečanija i lepša. Petak je rezervisan za muziku i naše umetnike iz Akademskog hora SKC-a, koji će sa gostima- Ženskim akademskim horom i solistima, nastupiti u dvorištu Univerziteta. 

Hor će u svom prepoznatljivom stilu, publiku povesti na muzičko putovanje kroz svet. Na repertoaru su, između ostalog, svima dobro poznata dela Mokranjca, Čajkovskog, Verdija, naši horisti izvešće i „Nišku banju“ u zanimljivom aranžmanu, rusku narodnu pesmu „Rjabinuška“...

Studentski kulturni centar Niš poziva sve ljubitelje horskog pevanja i kvalitetne muzike, da nam se pridruže i da večeras zajedno, pod vedrim nebom, uživamo u muzičkim čarolijama naših horova i tako obeležimo Dan Univerziteta!

Ulaz je slobodan!


 

Komentari
0
Pošalji komentar
nav cfE
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: