Ambasador Švedske boravi u Nišu

Izvor: Niški portal | 16-May-2018 | 18:38

U Nišu boravi ambasador Švedske njegova ekselencija Jan Lundin, koji se u Gradskoj kući sastao sa gradončelnikom Darkom Bulatovićem.

Foto: ni.rs

Direktan povod dolaska švedskog ambasadora je i priprema velikog muzičkog događaja ''Srbija u ritmu Evrope'' koji će se juna meseca održati u našem gradu. Ovaj muzički program zajednički pomažu ambasade evropskih zemalja u Srbiji, pri čemu svaki grad učesnik predstavlja neku od zemalja.

Prilikom razgovora ambasdora i gradonačelnika, rečeno je da Srbija i Švedska imaju odlične diplomatske odnose, a veliki broj naših ljudi, oko 130.000, živi u upravo u Švedskoj.

Kao razvijena ,ali pre svega odgovorna zemlja Švedska pomaže Srbiji u nastojanjima da se integriše u Evropsku uniju, a mnogi projekti od značaja za modernizaciju infrastrukture podržani su od strane Švedske, rečeno je u gradskoj kući.

Podsećanja radi, u Nišu, koji će među prvima u Srbiji početi upravljanje otpadnim vodama, u okviru ovog projekta gradiće se šest novih i velikih infrastrukturnih postrojenja. Izgradnja prvih planirana je već krajem 2018. i početkom 2019. godine, a jedan od glavnih finasijera ovog projekta upravo je Švedska.

Komentari
0
Pošalji komentar
li7 g9e
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: