Avio linija do Turske možda i za civile? 

Izvor: Niški portal | 11-Apr-2017 | 13:40

Niš od prošle jeseni ima redovan kargo saobraćaj do Istanbula, ali i veliku tekstilnu industriju Aster tekstil koja posluje u okviru Elektronske industrije. Ekonomska saradnja mogla bi uskoro biti produbljena, ali i proširena na druge oblasti kao što je kultura i obrazovanje, potvrdili u Nišu gradonačelnik i ambasador Turske u Srbiji Drako Bulatović i Tanja Bilgic.

    

„Ovo je moja prva poseta Nišu kao ambasadora Tusrke u Srbiji. Turska u Nišu ima nekoliko investicija, ali smo sa gradonačelnikom razmatrali mogućnost da ih bude još. Iz Niša postoji avionski kargo saobraćaj, ali bismo voleli da se uspostavi i putnička linija  i na tome će se više raditi.“, rekao je posle sastanka sa prvim čovekom grada Tanja Bilgic ambasador Turske u Srbiji.

U planu je i uspostavljanje kulturne saradnje. Jedan od razloga zbog kojeg je njegova ekselencija bila u poseti Nišu je upoznavanje dece sa Nišom, koja će predstavljati Tursku na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“. Ove godine to će biti učenici niških škola, što je ambasadoru veoma drago.

„Ova deca su rezultat naše saradnje jer je odluka bivšeg ambasadora Turske bila da upravo od svih gradova izabere Niš i našu decu“, istakao je Darko Bulatović gradonačelnik Niša.

Namera je da se u Nišu održi i privredni forum sličan onima koji su bili u održani u gradu, ali na državnom nivou.

Autor: Vladana Simić

Komentari
0
Pošalji komentar
h3h xUp
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: