BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI OVOG VIKENDA U KLINIČKOM CENTRU NIŠ

Izvor: Niški portal | 15-Dec-2018 | 15:40

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom Srbije, a u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, i ovog meseca nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda.

U nedelju 16. decembra, od 8 do 16 časova, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji iz bilo kog razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog Kliničkog centra obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

 


 

Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u specijalističkim ambulantama Klinike za pulmologiju, koje se nalazi u nekadašnjoj zgradi internih klinika i Centru za patologiju, obavljaće se opšti pregled pluća, a u specijlističkim ambulantama Klinike za očne bolesti građani će moćii da prekontrolišu stanje vida. Osim ovih, zainteresovani građani moći će i da daju krv na analizu na tumor markere debelog creva Ca 19-9 u Centru za nuklearnu medicinu.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

Podsećamo, kao što je i najavljeno iz Ministarstva Zdravlja Reublike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva, a svi preventivni pregledi koji će biti organizovani do kraja ove godine, biće deo kampanje "Rak je izlečiv".
 
S' poštovanjem,
UPRAVA KC NIŠ
 

Komentari
0
Pošalji komentar
Ruf bpC
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: