„Bajkin pogled na svet“ – teatar poezije za velike i male

Izvor: Niški portal | 26-May-2019 | 13:39

Dr Biljana Vujović Bajka, prošle godine je obeležila trideset godina profesionalnog i umetnickog rada knjigom pesama „Bajkin džep“ u izdanju NKC -a. Ljubitelji pisane reči imaće priliku da se sa njom druže u kafeu „Dnevna soba“ u utorak 28. maja od 18 sati.

Na večeri pod nazivom „Bajkin pogled na svet“ – teatar poezije za velike i male čućete  pesme za decu ali i ekskluzivno, pesme iz nove zbirke poezije za odresle, koja nosi naziv „Svetlost prvog zraka“.

Biljana Vujovic Bajka, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Nišu, na grupi za srpskohrvatski jezik i jugoslovenske književnosti. Specijalista iz oblasti lutkarske režije postaje po završetku specijalističkih studija na Nacionalnoj akademiji za pozorište, televiziju i film NATFIS „Krsto Sarafov“ u Sofiji u Bugarskoj. Doktorirala je na Fakultetu dramskih uemtnosti u Beogradu, gde je stekla zvanje – doktor dramske ai audiovizuelne umetnosti.

Dr Biljana Vujović Bajka (1966. Niš) je glumica, rediteljka, profesorka, upravnica, scenaristkinja i koautorka brojnih dramskih tekstova, autorka TV emsiija za decu, pesama, spotova, performansa, reklama...Njoj je, ističe, najbitnije što je voljena prijateljica, supruga, tetka, sestra i sto je srećna i ponosna mama.

Razgovor sa dr Biljanom Vujović vodiće novinar Boban Kocev, a autorka pred samo dešavanje poručuje: „Lepota i sreća su u nama“.

Komentari
0
Pošalji komentar
FIs Lls
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: