Beogradski glumci u komadu Branislava Jankovića

Izvor: Niški portal | 04-Mar-2017 | 15:22

“Kafana Balkan” prvi je dramski tekst koji je napisao niški pisac Branislav Janković. To je ujedno i prvi srpski „kafanski“ mjuzikl u Srbiji. Režiju potpisuje Irfan Mensur, a glavnu ulogu tumači Marko Nikolić.

Mjuzikl “Kafana Balkan“ je priča o srpskom mentalitetu, naravi, gorko-vesela, koja prikazuje kakvi smo, gde smo i kuda idemo, rekao je za Niški portal autor dela, poznati Niški pisac Branislav Janković.

   

   Foto: laguna.rs

„Premijera je zakazana za 27. mart u velikoj dvorani Doma sindikata u Beogradu. Nadam se da će već aprila predsatva „doći“ u Niš, ali to ne zavisi od mene“, kazao je Janković.

On smatra da u mjuziklu svako može da prepozna sebe.

„To je priča o našim karakterima i naravi. Likovi su takvi da će svako ko pogleda predstavu moći sebe da prepozna. Oni koji su prisustvovali probama ili čitali tekst kažu da je to u stvari Balkan u malom, ili Srbija u malom, tako da će se mnogi prepoznati u ovoj tužno-veseloj komediji“, ističe autor

Mjuzikl je režirao Irfan Mensur, a glavna uloga poverena je poznatom glumcu Marku Nikoliću koji će igrati „gazda Mitu“, kafane Balkan. Tu su i mlade snage Marijana Micić, Saša Joksimović i Dragana Mićalović.  Muziku za predstavu napiso je Nikola Burovac.

Za april je zakazana i premijera Jankovićeve monodrame - “Dve duše”, Gvozdena Milića. Režiju potpisuje Miloš Jagodić, dok je glavna uloga poverena Robertu Kjosevu.

Komentari
0
Pošalji komentar
VEH gkT
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: