Bivši radnici se ponovo okupili ispred Gradske kuće

Izvor: Niški portal | 13-Jan-2017 | 13:40

Bivši radnici propalih niških firmi okupili su se i danas ispred Gradske kuće, kako bi saznali kada će i  koliko radnika, u ponovnom prijavljivanju, dobiti po jedan minimalac. Okupljenima se niko nije obratio i nisu saznali nove informacije.

- Rečeno mi je da je većnik Mihajlo Zdravković do srede na godišnjem odmoru, a da gradonačelnik Niša Darko Bulatović nije trenutno u Gradskoj kući. Tražićemo da se do utorka ili srede pregovaračka ekipa sastane sa gradonačelnikom, kako bi dogovorili sastanak sa ministrom Kneževićem, rekao je Žarko Đorđević predstavnik radnika.

Predstavnici radnika planiraju naredne nedelje sastanak sa nadležnima u gradu, kada bi trebalo da saznaju termin isplate minimalca za radnike koji su se sad prijavili, ali tempom rešavanja problema nisu zadovoljni.

- Obećanje koje smo dobili na sastanku sa premijerom je samo delimično ispunjeno, istakao je Đorđević.

Pravo na jednu minimalnu zaradu u prvom krugu ostvarilo je 5.122 radnika, a u drugom pozivu prijavilo se 2.598 njih. Iz Centra za socijalni rad kažu da je unos podataka za drugi ciklus isplate minimalne zarade pri kraju. Ranije najave su bile da će isplata u drugom ciklusu krenuti od 9. januara, ali će radnici morati da sačekaju kako bi saznali novi datum isplate.

Komentari
0
Pošalji komentar
GZ8 OdI
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: