Blog Skitnica: Ulenjili su me ovi dani na Zlatiboru

Izvor: NiškiPortal | 16-Jul-2017 | 23:14
Ulenjili su me ovi dani na Zlatiboru.
 
Ulenjili su me Peđa i Irena, jer su došli u savršenom raspoloženju za uživanje, u tom savršenom kampu, napravljenom za uživanje.
 
  
 
U planinskom stilu jeli smo pršut, ovčiji sir, kajmak, ali i južnjačke prave uštipke, a potom i starinski pasulj što su spremali ovi ljubitelji VW "buba". Oni su najluđi. Festival HillsUp je trećeg dana bio nešto posećeniji, ali opet, nije neka ludnica gore. Prava ludnica dešavala se, zapravo, u trpezariji kampa, svih ovih večeri, a da sam ja to tek sinoć saznao, kad sam sa festivala došao na kratko do šatora. Preglasna "Makarena", pomešana sa nekoliko kubnih metara dima, izlazi iz šupljine ispod vrata trpezarije, a unutra, što se ono kaže - i staro, i mlado, i svi urlaju i sinhronizovano izvode nikad zaboravljenu "Makarenu". Zatim, Gangam, zaboravljeni, Stajl. Zatim, "I like to move it, move it". Sve po redu, najluđi hitovi. Oni odvaljeni, od svežeg vazduha, starinskog pasulja, alkohola, i količine smeha u prostoriji.
 
  
 
Vidno raspoloženiji sam se posle petnaestak minuta vratio na festival, i mogu samo da kažem da je Elemental stvarno dobar bend, IRIE FM je odličan bend, i PRTI BEEGEE je najbolji bend. Samo to.
 
Sutra, kao na kraju svakog festivala, kad je sve u znaku rastanka, bude malo tiša atmosfera. Ni mi nismo bili glasni, niti smo negde žurili. Posle šetnje po Zlatiboru, Peđa i Irena su me odvezli na Ribničko jezero.
 
  
 
Najlepše jezero koje sam ja ikad video.
 
Kad sam stigao vreme je, pa i sve ostalo na jezeru, delovalo malo negostoljubivo, ali posle sat vremena, kad su ti dosadni oblaci otišli, jezero se pokazalo u najlepšem izdanju.
 
Pitomo, tople vode, i malo samo hladnijeg vazduha, čiste trave, i razbacanih četinara, poneki pecaroš.
 
Neverovatno je koliko je ovo jezero dobroćudno.
 
  
 
Čini me pospanim.
 
I bolje je da mu se sad prepustim, i sutra sakupim sve utiske na jednu gomilu, zavežem užetom, i stavim u ranac koji je svakim danom ovog putovanja sve puniji najlepšim momentima.
 
  
 
Potom ću nastaviti svoju potragu za hladovinom.
 
Laku noć sa Ribničkog jezera.
 
  
Komentari
0
Pošalji komentar
mju NAd
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: