Tončev: Čair dobija vrhunsku travnatu podlogu

Izvor: Niški portal | 05-Jun-2019 | 16:49

U Nišu je počela rekonstrukcija terena na stadionu Čair, tako da će Fudbalski klub Radnički evropske utakmice u julu odigrati na podlozi vrhunskog kvaliteta.

Iako na Čairu već petnaestak dana nema igrača i trenera, koji su na odmoru, bilo je veoma živo na niškom stadionu.

Reklo bi se sa razlogom jer je reč o zaista velikom poduhvatu – konačno, posle godina i decenija pomeranja i odlaganja, najčešće nerealnih, a brojnih obećanja bez osnova, koja nikada nisu ispunjena, započeta je zamena trave na najvećem stadionu u Srbiji van Beograda.

Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev ističe da je sadašnje rukovodstvo niškog kluba učinilo mnogo toga u klubu sa Čaira, da su, navodeći uspehe u prethodne dve sezone, postignuti rezultati vredni pažnje, da je u finansijskom smislu klub maksimalno stabilizovan i da je na red došlo uređenje infrastrukture.

Radove će realizovati najbolja i najpoznatija ekipa stručnjaka iz kompanije u Grčkoj, koja brine o terenima Olimpijakosa, AEK-a i Panatinaikosa u Atini, PAOK-a u Solunu, ali i mnogih najpoznatijih klubova u Italiji, Španiji, Holandiji i drugih širom Evrope.

-Posao je veoma ozbiljan i rezultat će biti vrhunski. Obezbedili smo oko 55 miliona dinara za ovaj projekat i očekujem da će konačno negativna kampanja koja se vodila i još se vodi protiv Radničkog zbog lošeg terena. Sve one koji su na sav glas govorili da se u Nišu fudbal igra na poljani ili po džombama i blatu, ubuduće ćemo ugostiti na najboljem terenu i nećemo dozvoliti ubuduće nikome i nijednog trenutka da se žali na uslove odigravanja utakmica – kazao je Ivica Tončev.

Ovaj projekat trebalo bi da bude realizovan u narednih 35 do 40 dana, u zavisnosti od vremenskih uslova. Prvih pet dana radiće se na uklanjanju stare travnate površine, a nakon toga će se zemljište ravnati laserskom metodom. Potom sledi postavljanje novog sistema za zalivanje ispod cele površine terena, pa popravljanje sistema drenaže , a na kraju ovog procesa ide postavljanje završnog sloja drenaže i sloja za ukorenjavanje trave.

Dakle, nema sumnje da će fudbaleri Radničkog naredne sezone imati sjajne uslove za igru i rad, a ona će za njih početi već 11. jula, kada je na programu prva utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Komentari
0
Pošalji komentar
1Za 13x
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: