Cena grejanja za predstojeću zimu poznata do kraja nedelje

Izvor: Niški portal | 25-Sep-2019 | 08:19

Direktor JKP “Gradska toplana” Predrag Milačić istakao je da će do kraja nedelje biti poznato da li će Nišlije u novu grejnu sezonu ući sa istom ili izmenjenom cenom grejanja.

„Radimo na kalkulaciji cene i imamo obavezu da je dostavimo gradu kao osnivaču najkasnije do kraja ove nedelje“, izjavio je Milačić.

On je rekao da je činjenica da se cene gasa menjaju na svaka tri meseca, dok kurs dolara i dalje raste.

Prošle godine je grejna sezona u Nišu startovala sa 5,4 dinara po kilovat satu isporučene toplotne energije i sa 21,18 dinara po kvadratu za fiksni deo cene.

Milačić je istakao da je “Gradska toplana” spremna je za predstojeću grejnu sezonu koja kao i obično treba da počne 15. oktobra, ali će radijatori korisnika daljinskog grejanja biti topli i pre tog datuma ukoliko se za to ukaže potreba-

„Vremenska prognoza za naredne dane predvidja temperature i do 28 stepenici Celzijusovih tako da će se sa toplim probama još sačekati. Za tople probe temperature moraju da budu niže od 12 stepeni Celzijusovih jer toplotne stanice ne rade kada je viša temperatura. Prošle godine je usred toplih proba krenuo hladni talas pa smo tople probe pretvorili u grejanje, s tim što nismo grejali celog dana već do podneva”, izjavio je Milačić.

Prema njegovim rečima, “Gradska toplana” u Nišu ima 14 toplotnih izvora i potrebna su joj najviše tri do četiri dana da bi završila njihove tople probe.

Komentari
0
Pošalji komentar
6ob oGT
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: