Četiri zlata, bronza i pehar za Ugostiteljsko - turističku školu na Međunarodnom takmičenju "Gastromak 2018"

Izvor: Niški portal | 17-Oct-2018 | 08:23

Međunarodno takmičenje „Gastromak 2018“ u Makedoniji okupilo je oko 400 takmičara iz 30 zemalja.Takmičenje je održano po treći put od 08.10.2018. do 12.10.2018. godine u Strumici. Takmičari su učestvovali u oko 15 različitih disciplina u oblasti gastronomije. Učenici Ugostiteljsko – turističke škole su se takmičili u 4 discipline i osvojili 4 zlatne medalje i jednu bronzu , kao i pehar. 

 


U disciplini Pripremanje jela nacionalne kuhinje tamičili su se Boris Bogdanović i Đokić Bogdan, kulinarski tehničari odeljenja IV1, radom pod nazivom „ Nacionalno jelo kao bdenje i prosvetljenje“ i osvojili su dve zlatne medalje.  

Jeremijić Aleksa , kuvar odeljenja II2, i Ljubenović Aleks , kulinarski tehničar  odeljenja II3, su se takmičili u kategoriji pripremanje jela u boksu pod budnim okom sudije za određeni vremenski period.

Jeremijić Aleksa je za rad „Rolovano pileće meso sa paprikom u sosu od crnog vina“ osvojio zlatnu medalju, dok se Ljubenović Aleks predstavio sa dva rada . Za rad „Rolnice od orade i lososa“ osvojio je zlatnu medalju , a za pripremu paste „Alla amatriciana“ je osvojio bronzanu medalju.

Učenici su pored znanja , veštine i  kreativnosti  pokazali veliku dozu ozbiljnosti, interesovanja i po rečima njihovih mentora Snežane Igrošanac, Vijolete Penkov i Ančice Dimitrijević  ljubav prema svom budućem zanimanju.

Nastavnice kuvarstva takođe ističu da su učenici postigli veliki uspeh u jakoj inostranoj konkurenciji i na dostojan način predstavili sebe , svoju školu , grad Niš i državu Srbiju.

Učenici su zadovoljni svojim učešćem jer im je to dalo podstrek za sticanje novih znanja i iskustava u budućem školovanju i radu.

Takmičenje je realizovano uz podršku Udruženja ugostiteljsko – turističkih poslenika Niša i Ugostiteljsko - turističke škole. 
 

Komentari
0
Pošalji komentar
vBg Or6
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: