Četrnaesta Međunarodna konferencija iz primenjene elektromagnetike – PES 2019

Izvor: Niški portal | 23-Aug-2019 | 12:15

Četrnaesta Međunarodna konferencija iz primenjene elektromagnetike – PES 2019 održaće se od 26. do 28. avgusta 2019. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Svečano otvaranje četrnaeste Međunarodne konferencije iz primenjene elektromagnetike PES 2019 predviđeno je za ponedeljak, 26. avgust 2019. godine u 10 sati na Elektronskom fakultetu u Nišu. Predsedavajući Konferencije PES 2019 profesor dr Nenad Cvetković.

Skup zajednički organizuju Elektronski fakultet u Nišu, Fakultet elektrotehnike i informacionih tehnologija Univerziteta u Ilmenauu-Nemačka, Fakultet tehničkih nauka u Čačku i Fakultet zaštite na radu u Nišu. Kao i u slučaju prethodno održanih konferencija, skup je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Doprinos organizaciji skupa dao je i Grad Niš, odnosno Turistička Organizacija Niš, kao i pojedine lokalne kompanije.

Konferencija PES 2019 predstavlja kompetentni naučni i profesionalni skup, sa ciljem efikasne razmene znanja i iskustava iz oblasti primenjene elektromagnetike.

“Ove godine navršava se 35 godina od kada je 1984. godine na inicijativu profesora Dragutina Veličkovića na Elektronskom fakultetu u Nišu organizovan Prvi srpski simpozijum iz primenjene elektrostatike-PES. Skup je međunarodni karakter stekao 1990. godine, a 2001. godine PES konferencija prerasta u Međunarodnu konferenciju iz primenjene elektromagnetike. Od tada, konferencija se regularno održava svake dve godine, uz redovno učešće velikog broja istraživača iz zemlje i inostranstva,” kažu organizatori skupa.

U skladu sa 35 godina dugom tradicijom, PES 2019 će i ove godine učesnicima ponuditi zanimljiv program. Ukupno 50 radova pripremljenih od strane 117 autora iz 12 zemalja, Bugarske, Irana, Nemačke, Rumunije, Rusije, Severne Makedonije, Slovenije, Srbije, Turske, Hrvatske, Crne Gore i Švedske, biće izloženo u okviru šest govornih i jedne poster sesije. Takođe, program skupa uključuje i 5 predavanja po pozivu istraživača iz inostranstva.

Izabrani radovi izloženi na konferenciji PES 2019 biće publikovani u naučnim časopisima iz Bugarske, Rumunije, Slovenije i Srbije.

Komentari
0
Pošalji komentar
8Sq 0ij
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: