Četvrti međunarodni festival stripa „Medijana Nifest 2017“: 11.maj u 18h

Izvor: Niški Portal | 10-May-2017 | 17:22

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana, a u organizaciji Udruženja ljubitelja stripa „Branko Plavšić“, sutra u Nišu počinje Četvrti međunarodni festival stripa „Medijana Nifest 2017“. 

-Uz brojne kulturne manifestacije na području Gradske opštine Medijana dodali smo još jednu – Festival stripa. Nadam se da će naše učešće postati tradicija, zarad širokog spektra aktivnosti u kojima učestvujemo, a koje su važne za kulturu – rekao je na konferenciji za novinare predsednik najveće niške opštine Medijana Milan Krstić.

– Svi smo odrastali uz stripove, te je ovo prilika da se stariji podsete, a nešto mlađi upoznaju sa strip junacima i onima koji ih stvaraju, dodao je Krstić.

  

Izložba Nišlije, autora stripskog Šerloka Holmsa, Vladimira Krstića Lacija, biće jedan od centralnih događaja u okviru Festivala.

- Strip je način života. Nagrada „Zlatna muza“ iz San Remija, je pozitivna posledica istrajavanja u kvalitetu u stripu. Publika je to samo nagradila – rekao je Krstić i pozvao Nišlije da dođu na Festival i druže se sa strip junacima i eminentnim crtačima iz zemlje i inostranstva.

  

Predsednik Udruženja ljubitelja stripa „Branko Plavšić“, Zoran Nikolić, izričit je da bez podrške Gradske opštine Medijana ne bi ove godine ni bilo Festivala stripa u Nišu. Napominje da se u ovom gradu neguje tradicija škole stripa i da je iznenađujuće veliko interesovanje za radionice u osnovnim i srednjim školama.

 Ekskluzivni gosti „Medijana Nifesta 2017“ koji će u četvrtak, 11. maja, u 18 sati, na niškom Sajmištu, otvoriti predsednik GO Medijana Milan Krstić, su Danijele Kaluri i Marčelo Manđantini, italijanski strip autori, crtači Dilana Doga i Zagora.

Učestvuju i drugi brojni gosti iz inostranstva i cele Srbije.

Izložbe se održavaju u Oficirskom domu i Domu vojske, dok je Niško sajmište rezervisano za tribine i otvorene radionice stripa.

Komentari
0
Pošalji komentar
Zye Ul2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: